Нова група по карате в залата на клуба в Света Троица

Треньор на новата група начинаещи каратеки е Мартин Младжов -черен пояс II (втори) дан .
Мартин е бронзов медалист от Световно и Европейско първенство по карате. Многократен Национален шампион по карате и джу- джицу. Завършил Академия на МВР. Студент магистър в Национална спортна академия спациалност -Кондиционен треньор.
Адрес на залата: кв.Света Троица бл. 306 вх В, ул.Гьорче Петров, зад магазин 345 на ул. Цар Симеон
График : Вторник и Четвъртък 17.00-18.00, Събота 10.00 часа
Телефон за контакт: 0899553397

Нова зала на СК Файтърс-НСА в кв. Стрелбище

В гр.София, ж.к. Стрелбище СК Файтърс НСА отвори нова зала. Треньор е Валентино Александров – Европейски и Републикански шампион 2022г за мъже.

График: Вторник и Четвъртък от 19:00 и 20:00ч.
Адрес: DANCE Arena Блок 16
Телефони за контакт: 088 466 5555 / 087 931 4642

Файтърс Аеробик!!!

В залата ни в Света Троица започва провеждането на нов вид кондиционни тренировки Файтърс Аеробик. Тренировките са насочени за жени и мъже с цел подобряване на физическото състояние, намаляване на мазнините , намаляване на психическото натоварване от ежедневието. Упражненията са комбинация от удари от бойните спортове и физически упражнения от лека атлетика , йога, гимнастика и др. Треньор Георги Ганчев – черен пояс карате , многократен шампион, състезател по граплинг и карате

График понеделник,сряда,петък 7.00 часа
Събота 11.00 часа

Ивет Горанова проведе семинар в новата зала на СК Файтърс-НСА

На 11.12. 2023 над 50 каратеки от СК Файтърс -НСА черпиха знания от олимпийската шампионска от Токио на семинар, организиран от доц. Радослав Пенов, който е челен и на Управителния съвет  и председател на спортно-техническата комисия заедно с Ивет Горанова на Българска Национална федерация карате. Темата на семинара беше: любимите техники за атака  на олимпийската ни шампионка.
Всеки посетил семинара получи и лично картичка с автограф и лично пожелание от олимпийската шампионка. Ивет направи и изненада на всички, като донесе и уникалния златен медал от олимпиадата в Токио и всяко дете можеше да го докосне и да се снима с него.
,, Имате уникални деца, много дисциплинирани и координирани “ – каза олимпийската шампионка Ивет Горанова.
Тя бе впечатлена и от спортната зала на клуба, която е една от най-новите и най-добре оборудвани за бойни спортове спортни зали. Снимка в автограф и пожелания за клуба е сложена на стената в залата след семинара. Всички трениращи са много щастливи и заредени  от проведения уникален  семинар .
“Чакаме Ивет отново при нас ! “ – каза председателя на клуб Файтърс -НСА Радослав Пенов.

Две признания за Радослав Пенов през м.Декември 2023г.

Преподавателя от Национална спортна академия Доц. Радослав Пенов бе награден първо от Националната асоциация на бойните спортове  на бляскава церемония на 09.12.2023  Годишните награди ,,Златен пояс”.  Доцент Пенов бе избран и за ,,Треньор на годината на федерацията по карате шотокан”. Наградата му бе връчена лично от шихан Семи Шилд –  четирикратен К 1 световен шампион.
,, За мен е голяма чест да ме награди Шихан Семи Шилд . Като малък го гледах по телевизията и ми беше кумир . Благодаря на Националната асоциация на бойните спортове и на Шихан Иво Каменов за оказаната чест ! УС! “ – каза Доц. Радослав Пенов, който през 2019 г. печели този приз за първи път и също така ,,златния пояс “.
На 14.12. 2023 пък Национална спортна академия проведе награждаване за спортист и треньор на НСА ,, В.Левски” за 2023 г. Доц. Радослав Пенов бе избран за пореден път  за треньор на годината след 2012,2014,2018,2019,2021 и 2022г. Наградата му бе връчена от Ректора на Национална спортна академия проф. Николай Изов.
,, Благодаря за оказаната чест на ректора и ректорското ръководство на Национална спортна академия ,,В. Левски”. Пожелавам здраве на всички студенти през новата година и да не спират да тренират, да гледат на състезанията като една възможност да проберят себе си , не да мислят за медала като самоцел. Най – важната победа е победата над самия себе си ! “ – каза Доц.Радослав Пенов, доктор.

13-ти одишни награди на Файтърс НСА

Спортен клуб Файтърс НСА връчи  традиционните годишни награди на 10-те най-добри за 2023г. Събитието се проведе на 03.12.2023 в НСА ,,В. Левски”. Клубът връчва награди за 13 поредна година , като за трета година 10 -те най добри са в три отделни категории: до 14 г, до 18 г и над 18 г. Класацията се прави на базата на точкова система от спечелени медали през 2023 г. Награди бяха връчени за принос на треньорите и приятели на клуба.

От 10 до 2 място в класацията получиха специално изработени статуетки, а за шампиона в класацията бе връчена купа, кимоно и книга, написана от президента на клуба доц. Радослав Пенов. Наградите раздаде лично президента на клуб Файтърс НСА – доц . Радослав Пенов, доктор.
,, Много съм доволен от изминалата година , клуб номер 1 сме в крайното класиране от Националното първенство и Националната купа по карате шотокан. В топ 6 на клубовете сме в класирането в Олимпийския  вариант на карате , сдобихме се със собствена зала, направихме си спортния лагер на морето със 160 трениращи , проведохме множество изпити за техническа степен, раздадохме премии за шампионите и накрая направихме и това награждаване . До дни ще раздадем на членовете си и приятели календари за 2024 г. напълно безплатно “ – каза доц. Радослав Пенов.
Ето и 10-те най-добри за 2023:
До 14 г.
1. Николай Цвятков
2. Венцислав Велинов
3. Никол Михайлова
4. Александър Стефанов
5. Калина Кюркчиева
6. Сандра Стефанова
7. Виктория Радева
7. Александър Роев
8. Яна Методиева
9. Изабела Костадинова
10. Владимир Петрунов
До 18 г.
1. Владимир Стойчев
2. Стивън Йорданов
3. Кирил Методиев
4. Боян Горанчовски
5. Мартин Мартинов
6. Йоана Кирилова
6. Денислав Стефанов
7. Дарио Попов
8. Ивелин Валентинов
9. Виктор Сандев
10. Николай Стефанов
Над 18 г.
1. Елия Димитрова
2. Вероника    Георгиева
3. Теодор Лазаров
4. Десислава Джуванова
5. Валентин Рачев
6. Мартин Младожов
7. Христо Златев
8. Гергана Витанова
9. Кристиан Иванов
10. Валентин Георгиев

Спортен клуб Файтърс – НСА се сдоби със собствена зала

„През лятото на 2022 година каратеките на клуба останаха без главната си зала, след което за кратко тренираха в НСА, а от началото на 2023 започнаха занимания в кв. Света Троица, но под наем. От скоро залата си е наша“, каза Радослав Пенов президент на клуба.

Сред гостите на събитието бяха проф. Кирил Андонов – помощник-ректор на Национална спортна академия, кметът на район „Илинден“ Иван Божилов, зам.-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков, Татяна Георгиева – председател на постоянната комисия за децата, младежта и спорта към Столична община, доц. Тодор Маринов – ръководител катедра ,,Теория и методика на физическото възпитание“ към НСА, доц . Николай Станчев – дългогодишен ръководител на катедра ,,Борба и Джудо” на НСА, Александър Славков – председател на Българска федерация шотокан карате-до.

Ректорът на Национална спортна академия проф . Николай Изов изпрати поздравителен адрес с пожелания за много бъдещи успехи: „Вярвам, че с новата си собствена зала СК „Файтърс-НСА“ ще разполага с още по-добри условия, за да продължи да развива и утвърждава авторитета си. От все сърце Ви пожелавам здраве, борбен дух и успешно представяне както в състезанията, така и във всички бъдещи начинания и предизвикателства“.

В присъствието на целия управителен съвет на СК „Файтърс-НСА“, треньорския състав, състезатели и приятели на клуба залата бе осветена с водосвет за здраве и успех.

Над 160 каратеки от СК Файтърс-НСА взеха участие на лагер в Кранево

Спортен клуб Файтърс-НСА проведе 13-ти поред летен тренировъчен лагер в Кранево. В събитието тази година се включиха рекорден брой каратеки – над 160 участника, под зоркото око на доц. Радослав Пенов, който е създател и главен треньор на клба.

Каратеките се строяваха всяка сутрин точно в 07.15 часа за проверка, а в 07.30 започваше първата тренировка на плажа. Отборът бе разделян на три групи за това занимание – начинаещи, средно напреднали и напреднали. Всяка група работеше с различна дозировка и интензивност за развитие на физическите качества – издръжливост, бързина, ловкост, както и за техническо майсторство. Каратеките бяха водени от Сенсейте в клуба – Юлиан Николов, Павлин Дишев, Виктор Георгиев, Дочо Цвятков, Вероника Георгиева, Мартин Младжов и Валентин Рачев.

 

 

На следобедната тренировка се работеше на четири групи, главно за техническо майсторство.

Начинаещи – фокусът в този лагер бе маваши гери и затвърждаване на кихона и катата
Средно напреднали – фокусът бе ура маваши гери
Напреднали – фокусът бе усъвършенстването на ударите с крак – уширо гери и уширо маваши гери и техните варианти, комбинации и защити, както и разучаването на ката Сочин.
Имаше и четвърта група – каратеки готвещи се за изпит, които накрая на лагера защитиха по-високи степени в карате.

,,Много съм доволен от лагера“, каза Сенсей Виктор Георгиев.

,,Това е част от подготовката за Световното по шотока в Гърция през септември“, добави Сенсей Юлиан Николов.

,,Предстоят ни и множество международни турнири“, обяви пък Сенсей Павлин Дишев, който от месец е и дипломиран треньор към Национална Спортна Академия.

Наблегнахме и на ценностите в карате, будо етиката, дисциплината, възпитанието на кататеките”, завърши за boec.bg доц. Радослав Пенов.

Спортист и треньор на Национална спортна академия „В.Левски” за 2022 са каратисти!

На провелата се церемония за „Спортист и треньор на НСА „В.Левски” на 13.12.2022 г бяха отличени 10-те най-добри състезатели в Национална спортна академия „В.Левски” състезаващи се за клуба на академията. За спортист номер едно бе избран студентът от трети курс със специалност Карате –Валентин Георгиев. Той става по-рано през годината Световен шампион по карате шотокан на провелото се в Чехия първенство като след четири победи достига до финал и победи представителя на Япония. За треньор на годината бе награден Доц.Радослав Пенов, доктор, който е и треньор и преподавател на Валентин Георгиев. За Доцент Пенов това е шесто отличие. Той бе избран за треньор на НСА през 2012,2014,2018,2019,2021 и сега 2022 г. През 2019 бе избран и за „Треньор” на Националната асоциация на бойните спортове. В десетте най-добри попаднаха и Вероника Георгиева (6 място в класирането) и Теодор Лазаров (5 място в класирането). също състезатели на СК Файтърс-НСА и студенти със специалност „Треньор по карате”.
„Благодаря на състезателите от СК Файтърс-НСА, благодаря и на Национална спортна академия „В.Левски” за предоставените условия за подготовка.” каза Доц.Радослав Пенов, доктор.

12-ти летен лагер

СК Файтърс -НСА проведе за 12-ти път летен тренировъчен лагер. Участие взеха 130 каратеки от клуба във всички възрастови групи.

Лагерът се проведе от 17-22.08.2022 на Кранево и беше като враборващ микро цикъл и част от подготовката за предстоящите състезания , както и с цел сплотяване на членовете на клуба. Тренировките се провеждаха два пъти на ден, а в един от дните бяха три тренировки във един ден
Треньори на лагера бяха Доц. Радослав Пенов, доктор– който е и президент на клуба , Юлиан Николов, Павлин Дишев, Лора Русчева,Виктор Георгиев
Последния ден на лагера тренировка на състезателите проведе треньорът на олимпийската шампионка Ивет Горанова, Ангел Ленков.

Кандидатстване в НСА “Васил Левски”

Подаването на документи за кандидатстване в НСА “Васил Левски” започва точно на 20.Юни 2021г.
За повече информация, относно условията и календарния график може да прочетете на официалната страниц на спортнат академия: https://www.nsa.bg/bg/page,1644

Радослав Пенов стана първият доцент в карате у нас

Носителят на „Златен пояс“ за „Най-добър треньор“ през 2019 г. Радослав Пенов бе удостоен този месец с научната титла „Доцент” от Национална спортна академия „Васил Левски“ в направление „Спорт за нуждите на сектор Карате“ към катедра ,,Борба и Джудо“

Научната му работа включва два учебника, от които единият е електронна книга с над 20 статии в специализирани научни списания от страната и чужбина, участие в 6 научни проекта, ръководител на трима дипломанта, има множество цитирания на негови трудове  в чужбина.

Журито, пред които той направи своята защита бе в състав – проф. Кирил Андонов (ДН),  проф. Красимир Петков (ДН), проф. Димитър Кайков (ДН), проф. Кирил Аладжов (ДН), проф Здравко Аракчийски, доктор доц. Рашо Макавеев (доктор) и доц. Венцислав Гаврилов (доктор).

През 2010 г. Радослв Пенов създава клуб Файтърс – НСА, който е фактор в карате състезанията от създаването си досега.

Научните му интереси са в областта на техниката и физическата подготовка в карате, както и биохимия и биомеханика в карате. Създател на множество тестови батерии за прием и преминаване от клас в клас на спортните училища с профил карате. Води лекции и упражнения на бакалаври и магистри. Ръководител на курсове за следдипломна квалификация по карате, кудо, джу-джицу, кунг-фу и ушу. Пенов е член и факултетния и академичния съвет на НСА.

През годините е бил член в Управителния съвет на Българска Национална федерация карате и Техническа комисия.

 

Национално шотокан карате

СК Файтърс Национална спортна академия е отново комплексен шампион по карате шотокан от провелото се на 12-13.03.2022 Национално първенство в София!!!

Клубът взе участие с 54 състезатели за всички възрастови групи и завоюва 21 златни медала и комплексен шампион в крайното класиране. От това първенство се определя и Националния отбор за предстоящото Европейско първенство.
На клубът предстои и участие в силния международен турнир Купа на Президента и Национално първенство за всички възрасти по правилата на олимпийското карате.
На 19-20.03 се проведе и силния международен турнир по олимпийско карате ,,Гранд при на Хърватска”. От клуб Файтърс -НСА взеха участие 4 състезателя, от които Никол Михайлова завоюва сребърен медал в КАТ -44 кг.

СК Файтърс-НСА приключи 2021 по-най- успешния начин

На 14.12.2021 се проведе награждаване за спортист и треньор на Национална спортна академия „В.Левски”. За спортист на НСА „В.Левски” за втора година бе избрана състезателката на СК Файтърс–НСА Виктория Филипова. За треньор на годината бе избран президента и основател на СК Файтърс-НСА гл.ас.Радослав Пенов, доктор. Той печели този приз за рекорден  пети път (2012,2014,2018,2019,2021г.). Още четири състезатели на клуба влязоха в 10 те най-добри на НСА за 2021г. Това са Валентин Георгиев, Вероника Георгиева, Теодор Лазаров и Георги Найденов.
През декември 2021 се проведе и спортист на гр.Перник, където клуба има филиал и бяха номинирани няколко човека от клуба за крайноито класиране. При мъжете бе номиниран Валентино Александров, който се класира 17-ти от 23- ма спортисти. До 14 г. от клуба бе номиниран Стивън Йорданов, до 16 г. – Даниел Дяков и до 18г. бе номинирана Мартина Димитрова. За треньор бе номиниран Юлиан Николов.
На 18.12.2021 бе проведено и награждаване на 10-те най добри на СК Файтърс-НСА за 2021г. Тази година бяха направени две десятки. Една над 18 г. и една за под 18г. Класирането бе определено по точкова система на базата на брой спечелени медали от състезания. Бяха наградени и две деца от клуба за талант на годината. Награждавенето приключи и с награди за треньорите в клуба, обучили и подготвили всички тези медалисти.

Шампионска титла за “Файтърс”-НСА с 42 медала!!!

За трета поредна година „Файтърс-НСА“ стъпи на върха в отборното класиране на Националното първенство по шотокан карате-до. На провелия се през уикенда шампионат, клубът взе участие с 54 състезатели, а равносметката е 42 медала – 14 златни ,9 сребърни и 19 бронзови.

Това е с шеста комплексна титла по медали от съзването на клуба преди 11 години, както и 11 комплексна титла по медали в дисциплината кумите (спаринг).

Президентът на клуба Радослав Пенов остана много доволен от представянето на своите възпитанице, особено при мъжете в категория до 70 килограма, където и трите призови места се окупираха от представители на СК „Файтърс-НСА“. Столичани ликуваха и отборните титли в кумите при 12-13 г., 14-15 г. и при 16-17 г.

„Имаме още какво да покажем. Имахме много контузени състезатели, които не успяха да участват на това първенство. Тепърва с треньорите ще сменим методиката и ще подобрим слабите си страни за следваяите състезания. Участваме с огромни състави като брой хора от клуба. Имаме хора, които са абсолютни дебютанти, но трябва да трупат игрови опит“ – Радослав Пенов

Седмица по-рано каратистите от „Файтърс-НСА“ взеха участие и в Националното първенство в олимпийското карате, където клубът завоюва 2 златни 8 сребърни и 11 бронзови медала.

На 24-ти април пък се проведе Купа „Алеко“ в Свищов по олимпийския стил карате .Там „Файтърс-НСА“ също участва с 15 състезателя и завоюва 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

21 медала на Национално първенство по олимпийско карате

На провелото се Национално първенство по олимпийско карате на 17-18.2021 СК Файтърс-НСА спечели 2 златни ,8 сребърни и 11 бронзови медала. Ръководството на клуба благодари на всички треньори и състезатели на клуба за тяхното старание и показан боен дух. Предстои национално първенство по шотокан карате на 24-25.04. Клубът ще бъде представен от 69 състезатели във различните категории и възрасти.

“Файтърс-НСА“ атакува два шампионата с нови екипи

СК „Файтърс-НСА“ се похвали с нови екипи. Столичният тим ще ги сефтоса с два държавни шампионата. Каратистите, водени от Радослав Пенов, ще участват в Национално първенство по олимпийско карате (17-18.04) и Националното първенство по Шотокан Карате (24-25.04). И двете състезания ще се проведат в София.

„Файтърс-НСА“ ще регистрира рекордно участие в олимпийското карате. За първи път тимът ще бъде представен от 54 бойци. Медалите във всички възрастови групи от деца до мъже и жени ще бъдат разпределени в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

Седмица по-късно, на 24-ти и 25-ти април, „Файтърс-НСА“ ще се впусне в битка за отборната титла на Националното първенство по Шотокан Карате (над 12-годишни до мъже и жени). Шампионатът ще се проведе в Многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“. Там тимът ще има 70 бойци.

„Ще излезем за първи път на национално за мъже и жени с отбор, преминал от деца до мъже, и израсъл в клуба. Всички са заедно от деца и са много единни“, коментира пред Boec.BG главният треньор и президент на тима Радослав Пенов.

 

„Файтърс-НСА“ постави рекорд на държавното първенство по шотокан

Отборът на „Файтърс-НСА“ регистрира рекорд по участие в Националното индивидуално и отборно първенство по шотокан карате-до за деца до 12 години. Състезанието се проведе в събота, 27-ми март, в столичната зала „Асикс Арена“.

Както ви съобщихме по-рано, в надпреварата се впуснаха над 180 млади бойци. 47 от тях бяха именно от столичния гранд „Файтърс-НСА“. Тимът за първи път има толкова голям брой при най-малките, а по-любопитното е, че 35 от тях бяха абсолютни дебютанти. Равносметката след битките е общо 21 медала – 4 златни, 8 сребърни и 9 бронзови. Това отреди и четвърто място в отборното класиране, като на шампионата участваха 18 клуба от страната.

„Тези деца ще покажат своя потенциал след две години. Сега трупат опит“, коментира д-р Радослав Пенов, който е председателят на СК „Файтърс-НСА“ и член на Техническата комисия на Българска федерация шотокан карате-до.

Ден по-късно, на 28-ми март, СК „Файтърс-НСА“ проведе изпит за степен и над 40 състезатели покриха нови степени в карате.

 

„Файтърс-НСА“ се впуска с 40 каратеки на държавното по шотокан

СК „Файтърс-НСА“ регистрира 40 от своите млади бойци за предстоящото Национално първенство по шотокан карате до 12 години. Надпреварата ще се проведе в София тази събота, 27-ми март.

От столичния тим се надяват на нов пореден успех, след като миналия уикенд се поздравиха с такъв по време на турнир в олимпийското карате. Купа „Цар Калоян“ се проведе на 20-ти март във Велико Търново. Там СК „Файтърс-НСА“  участва със 17 състезатели и завоюва 3 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала.

През месец март СК „Файтърс-НСА“  успя да проведе и семинар по ката с гост-инструктор Сенсей Ресми Бобев, 5 Дан.

За първи път каратистка е избрана за „Студент на годината“

Голямо признание за бойните спортове! За първи път състезател по карате спечели приза „Студент на годината в България“ в категория „Спорт“ за 2020 година. Номинациите са измежду всички български университети, а победителят е Виктория Филипова, студентка 3-ти курс в Национална спортна академия „Васил Левски“ със специалност „Треньор по карате“ и състезател на Спортен клуб „Файтърс-НСА“. Тя има черен пояс по карате и е сребърна медалистка от Световно първенство по шотокан карате-до. През 2019 г. бе избрана за спортист номер 1 на Национална спортна академия. Личен треньор и преподавател на Виктория Филипова  е гл.ас. д-р Радослав Пенов.

 

Освен признанието за Виктория Филипова, „Файтърс-НСА“ може да се похвалят и с още няколко успешни състезание и събития.

Каратеки на столичния клуб се включиха в две надпревари. С 40 представители тимът се впусна в „София Гранд при“ и стигна до 21 първи места. По същото време 9 състезатели мериха сили във вътрешния турнир на „Академия Цанев“, като стигнаха до 1 златно и 1 бронзово отличие.

 

За да повишат игровата си подготовка, състезателите на „Файтърс-НСА“ се включиха и в няколко спаринг събития. Двустранна тренировъчна среща бе организирана съвместно с „Атнес“ от Троян, с които бяха проведени 12 спаринга, както и с каратистите от „Цанев“.

Междувременно „Файтърс-НСА“ проведе и изпити за степен в две от залите си – във столичния квартал Младост 3 със треньор Павлин Дишев и в Перник с треньор Юлиян Николов.

Своя първи колан защити и дъщерята на Радослав Пенов – основател и президент на клуба, както и „Най-добър треньор на 2019 г.“ на Асоциацията на бойните спортове , както и четириктратен победител в класацията на Национална спортна академия. 7-годишната Рая Пенова показа умения и знания и успешно защити 9-то Кю.

“Файтърс НСА“ избра най-добрите за годината

С няколко събития столичният карате клуб „Файтърс НСА“ изпрати 2020-та година. На 27-ми декември се проведе семинар за картотекираните състезатели, воден от главния треньор сенсей Радослав Пенов, както и ежегодната церемония по определяне на 10-те най-добри спортисти на клуба за годината.

Вержиния Мирчева е спортист номер 1 на „Файтърс НСА“ за 2020-та. Преди година тя остана на крачка от върха, но националната титла и достойното представяне сега и донесоха заслуженото признание. Втори остана Калоян Велинов, а в топ 3 влезе Кристина Михайлова. В десетката влязоха Асен Петров (4), Владимир Стойчев (5), Мартин Младенов (6), Николай Стефанов (7), Десислава Джуванова (8), Цветан Петров (9) и Ивайла Мирчева (10).

Тази година бе връчен и приз „Ярка победа“, като неин носител е Валентино Александров, който триумфира с титлата при мъжете на Държавното първенство по шотокан карате-до.

На събитието се обърна специално внимание и на треньорите за положените усилия и труд. Плакети за принос получиха Юлиан Николов, Владислава Мирчева, Лора Русчеава, Павлин Дишев, Калин Крумов, Виктор Георгиев, Виктория Филипова, Таня Дичева, Димитър Петров и Цветелина Иванчева.

„Изпращаме трудна година за целия български спорт ,но като цяло успяхме да изпълним своите цели – коментира сенсей Радослав Пенов, основател и президент на „Файтърс НСА“. – Взехме участие във всички проведени мероприятия от националния календар и сме първи по медали за поредна година в крайното класиране на Българска федерация шотокан карате. Проведохме ежегодния си летен лагер с над 90 участника. Патентовахме емблемата на клуба и издадохме „Интерактивен наръчник по шотокан карате“. Успяхме да отворим нови зали, както и да снабдим някой от тях с най-модерно оборудване. Проведохме три изпита за техническа степен и повишихме броя на кафявите колани в клуба.“

10 години СК “Файтърс – НСА” и 43 медала на Държавното първенство

На 26-27.09.2020 в София завърши едно от най-успешните състезания за СК “Файтърс-НСА”. 19 златни, 17 сребърни, 7 бронзови медала и първо място на Държавното първенство за СК “Файтърс – НСА”. Участие взеха 50 каратеки в различни възрастови групи и категории.

„Гордеем се с всичките си медалисти от това първенство, но трябва да отбележим златния ни медал при мъжете в кат. 80 на Валентино Александров и в категория „Опен” на Денис Богданов, както и златните ни медали в отборните дисциплини кумите при 14-15г. момчета, 16-17г. момчета и 16-17г. отборно микс. Имаме и голям пробив в дисциплината ката със златния медал на отборно микс при над 18г. Златните медали на Калоян Велинов, Владимир Стойчев и Йоана Кирилова. Сребро при мъжете ката на Мартин Младенов и бронз ката жени на Гергана Витанова. Не можахме да пуснем конкурентен отбор при мъжете отборно поради контузените в подготовката Валентин Георгиев и Валенти Рачев, които са и световни шампиони за 2019г., но и това го има в спорта. Искам да благодаря на треньорите на клуба Юлиан Николов, Владислава Мирчева, Павлин Дишев, Лора Русчева, Виктор Георгиев и Велин Стойчев.” – сподели президентът и създател на клуба Радослав Пенов.

На същата дата се проведе и Датска лига на Олимпийската версия карате в София. Там клубът се нареди на 4 място в комплексното класиране само с шест състезателя.

Зала Младост напълно обновена

Зала Младост на СК Файтърс-НСА в гр.София ще посрещне своите каратеки с чисто ново татами и оборудване от м.Септември’20.

 

СК Файтърс-НСА с 16 национали на лагер в Банско

Сериозна група състезатели от спортен клуб „Файтърс-НСА“ бяха повикани на лагер-сбора на националния отбор по шотокан карате-до. Подготовката на „трикольорите“ ще се проведе отново в град Банско от 7-ми до 18-ти септември.

Внушителният брой от 16 каратеки на столичния клуб ще се готвят в планинския курорт в рамките на 11 дни под ръководството на селекционера Димитър Тодоранов. Повикани са състезатели от над 16-годишна възраст до мъже и жени, като задължително изискване е те да имат минимум кафяв колан. От федерацията са събрали медалисти от Европейско или Световно първенство, както и националните ни шампиони.

Повиканите състезатели на СК „Файтърс-НСА“ са Денис Богданов, Георги Найденов, Валентин Рачев, Валентин Георгиев, Кристиан Иванов, Валентино Александров, Мартин Николов, Мартина Димитрова, Росица Димитрови, Елия Димитрова, Вероника Георгиева, Дамяна Захариева, Ронита Костадинова и Виктория Филипова. Само преди дни те приключиха друга подготовка – летният лагер на своя клуб.

Към лагерът ще се присъедини и президентът и треньор на СК „Файтърс-НСА“ Радослав Пенов.

Летен и морски лагер за състезателите на “НСА-Файтърс“ Август’20

Спортен клуб „НСА-Файтърс“ спази традицията си и тази година. За 10-ти пореден път клубът организира летен лагер. Този път той се провежда в морския курорт Свети Влас, а участие взимат над 90 състезатели.

 

Нови летни екипи на “Файтърс НСА” – поръчки до 15.07.2020г.

Екипите можете да разгледате и поръчате от www.ninja.bg

Срокът за поръчки е до 15.07.2020г.

“Наш боен клуб патентова емблемата си”

Спортен клуб „Файтърс НСА“ официално патентова емблемата си в Патентното ведомство на България.

Това е може би първият карате клуб, който патентова своята емблема. Честито на всички от „Файтърс НСА“, каза президентът на  клуба Радослав Пенов.

Boec.BG потърси за интервю Пенов, който е ,,Най-добър треньор за 2019 г.“ на Националната асоциация на бойните спортове и на Национална спортна академия „Васил Левски“.

 

-Г-н Пенов, как се зароди идеята да патентовате на емблемата?

Идеята дойде, когато направихме Интерактивния наръчник по шотокан карате и сложихме еблемата на клуба като воден знак на всяко видео. Решихме да направим всичко, както трябва и така стигнахме дотук.

-Сега, когато вече имате патент, какво означава той за клуба?

Прочетете цялото интервю тук

Клуб “Файтърс” – НСА патентова емблемата на клуба

Излезе интерактивен наръчник по шотокан карате (ВИДЕО)

Официално бе представен първият „Интерактивен наръчник по шотокан карате“. Негов автгор е Радослав Пенов, 3-ти Дан карате шотокан, преподавател по карате в Национална спортна академия „Васил Левски“, председател и главен треньор на спортен клуб „Файтърс“-НСА. Пенов е носител и на „Златен пояс“ за „Най-добър треньор за 2019 г.“ от Националната асоциация на бойните спортове в България.

В кратко видео, в което е направена демонстрация на българската версия, е показано съдържанието на самия наръчник. При заснемането участват състезатели от клуб „Файтърс-НСА“.

Това е първият наръчник от поредица видео учебници. Той е за 8-мо (осмо) кю-жълт пояс в карате шотокан. Авторът предлага над 100 видео демонстрации на техники от карате, биомеханичен анализ, анатомичен анализ на тези техники, както и типични грежки, които се допускат от трениращите. Наръчникът е подходящ както  за трениращи на всякаква възраст, така и за треньори и инструктори по карате.

Вземи своя диск

Нова зала в ж.к. Младост, София с треньор Павлин Дишев

Нова зала в София, ж.к. Младост 3 отвори врати този месец. Адресът е ул. 335 №1, ет.2 (до бл.334). Павлин Дишев през 2018 бе избран за спортист на годината за национална спортна академия, а през 2017 бе награден от министъра на спорта Красен Кралев за сребърно отличие от Световно Първенство по шотокан карате в Егер.

Зала Младост

На 15.12.2019 се проведе Купа „Надежди” организирана от СК„Файтърс”-НСА.

В турнира взеха участие над 300 деца от СК „Файтърс” – НСА, СК „ИПОН”, СК „Макс-спорт”, СК „Спартак Пазарджик 2019″. Турнирът се проведе в Национална спортна академия „В.Левски” в многофункционална спортна зала. Турнирът бе открит от проф.Кирил Андонов помощник ректор на НСА и Г-Н Андрей Панайотов от Министерство на младежта и спорта. Турнирът се проведе с помощта на министерство на младежта и спорта по програма „ДЕЦАТА И СПОРТНИЯТ КЛУБ“ за 2019 г., СЪГЛАСНО ДОГОВОР № ДСК 36-00-473/11.04.2019 г. На турнира бяха отличани най-добрите за 2019г. 10-то място Владимир Стойчев-Републикански Шампион и на Ката и на Кумите, имаме още едно десето място за Данаил Дяков – Европейска кохай купа 1 място и двамата са на десето място с равен брой точки – 32, 9-то място – Кристина Звездомирова – 1място Световна Купа, 8-мо място – Николай Стефанов – вице шампион Световна купа, 7-мо място Валентин Рачев – Световен Шампион при 16-17 годишните, 6-то място Калоян Велинов шампион и в Ката и Кумите, 5-то място Вероника Георгиева – Европейска шампионка при 16-17 г., 4-то място – Венислав Петров – шампион и в Ката и в Кумите, 3-то място – Виктория Филипова – вице световна шампионка до 21г. тя е избрана и за спортист на Национална Спортна академия, 2-ро място Вержиния Мирчева – 3-то място на Световно първенство, 1-во място и Спортист на СК Файтърс-НСА за 2019 – Валентин Георгиев – Европейски и Световен Шампион до 21г. Той получи купа и кимоно от клуба. За спортист  при мъжете бе избран Силвестър Гьолски – Европейски и Световен шампион за 2019г., той бе избран същия ден и за спортист на Българска федерация шотокан карате, а президента на СК„Файтърс”- НСА Радослав Пенов за треньор на 2019 на Българска федерация Шотокан карате, за треньор на Национална спортна академия „В.Левски”, както и  за най-добър треньор на 2019г. от Националната асоциация на бойните спортовe. СК„Файтърс” – НСА награди и треньорите и деятелите на клуба и благодари на „Монстар ” и на г-н Антони Габровски за осигурените награди.

Галерия

Радослав Пенов е треньор на годината в бойните спортове

Радослав Пенов, който изведе спортен клуб „Файтърс-НСА“ до комплексен шампион на България по Карате Шотокан за 2019 г., спечели наградата „Златен пояс“ в категория най-добър треньор за 2019 г.

Неговият отбор от самото си създаване е номер едно по медали в дисциплината кумите. Негови състезатели са гръбнакът на Националния отбор по Карате.

Провежда множество технически семинари в страната и чужбина, а само преди дни бе обявен и за Най-добър треньор на Национална спортна академия Васил Левски ,където е главен асистент към катедра „Борба и Джудо“ през последните 10 години.

Там Провежда обучение в Бакалавърска програма редовно и задочно обучение и в центъра за следдипломна квалификация  на студенти със специалност „Треньор по Карате“. Голяма част от треньорите в България от всички карате федерации  са минали обучение при него като преподавател в НСА „В.Левски“.

Автор на множество научни статии за биомеханика и биохимия в карате, както и въпроси свързани с техниката, тактиката и методиката в карате. Автор на тестовете за прием и преминаване от клас в клас на спортните училища в България. Автор на първия терминологичен речник за карате в България.

Наградата му бе връчена от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян.

Турнир “Надежди”

Карате клуб ФАЙТЪРС НСА организира турнир по Карате Шотокан “Надежди” на 15 Декември 2019г /неделя/ . Турнирът е по програма на Министерството на младежта и спорта “Децата и спортният клуб” за 2019г., съгласно договор ДСК 36-00-473/11.04.2019г.

Турнирът ще се проведе в Национална Спортна Академия “Васил Левски” в “Многофункционална спортна зала”. Нащалото е от 10:00ч., а официалното откриване в 12:00ч.

Ще участвант на 350 деца от СК Файтърс НСА, СК Ипон, СК Спартак 2019-Пазарджик, СК Макс-спорт-София. Всеки клуб ще направи демонстрация.
Очакват се официални гости от Министерство на младежта и спорта, Българска федерация Шотокан Карате, Национална спортна академия и директорите на 7 Столични училища и 2 училища от гр.Перник.