Шампионска титла за “Файтърс”-НСА с 42 медала!!!

За трета поредна година „Файтърс-НСА“ стъпи на върха в отборното класиране на Националното първенство по шотокан карате-до. На провелия се през уикенда шампионат, клубът взе участие с 54 състезатели, а равносметката е 42 медала – 14 златни ,9 сребърни и 19 бронзови.

Това е с шеста комплексна титла по медали от съзването на клуба преди 11 години, както и 11 комплексна титла по медали в дисциплината кумите (спаринг).

Президентът на клуба Радослав Пенов остана много доволен от представянето на своите възпитанице, особено при мъжете в категория до 70 килограма, където и трите призови места се окупираха от представители на СК „Файтърс-НСА“. Столичани ликуваха и отборните титли в кумите при 12-13 г., 14-15 г. и при 16-17 г.

„Имаме още какво да покажем. Имахме много контузени състезатели, които не успяха да участват на това първенство. Тепърва с треньорите ще сменим методиката и ще подобрим слабите си страни за следваяите състезания. Участваме с огромни състави като брой хора от клуба. Имаме хора, които са абсолютни дебютанти, но трябва да трупат игрови опит“ – Радослав Пенов

Седмица по-рано каратистите от „Файтърс-НСА“ взеха участие и в Националното първенство в олимпийското карате, където клубът завоюва 2 златни 8 сребърни и 11 бронзови медала.

На 24-ти април пък се проведе Купа „Алеко“ в Свищов по олимпийския стил карате .Там „Файтърс-НСА“ също участва с 15 състезателя и завоюва 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала.

21 медала на Национално първенство по олимпийско карате

На провелото се Национално първенство по олимпийско карате на 17-18.2021 СК Файтърс-НСА спечели 2 златни ,8 сребърни и 11 бронзови медала. Ръководството на клуба благодари на всички треньори и състезатели на клуба за тяхното старание и показан боен дух. Предстои национално първенство по шотокан карате на 24-25.04. Клубът ще бъде представен от 69 състезатели във различните категории и възрасти.

“Файтърс-НСА“ атакува два шампионата с нови екипи

СК „Файтърс-НСА“ се похвали с нови екипи. Столичният тим ще ги сефтоса с два държавни шампионата. Каратистите, водени от Радослав Пенов, ще участват в Национално първенство по олимпийско карате (17-18.04) и Националното първенство по Шотокан Карате (24-25.04). И двете състезания ще се проведат в София.

„Файтърс-НСА“ ще регистрира рекордно участие в олимпийското карате. За първи път тимът ще бъде представен от 54 бойци. Медалите във всички възрастови групи от деца до мъже и жени ще бъдат разпределени в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

Седмица по-късно, на 24-ти и 25-ти април, „Файтърс-НСА“ ще се впусне в битка за отборната титла на Националното първенство по Шотокан Карате (над 12-годишни до мъже и жени). Шампионатът ще се проведе в Многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“. Там тимът ще има 70 бойци.

„Ще излезем за първи път на национално за мъже и жени с отбор, преминал от деца до мъже, и израсъл в клуба. Всички са заедно от деца и са много единни“, коментира пред Boec.BG главният треньор и президент на тима Радослав Пенов.

 

„Файтърс-НСА“ постави рекорд на държавното първенство по шотокан

Отборът на „Файтърс-НСА“ регистрира рекорд по участие в Националното индивидуално и отборно първенство по шотокан карате-до за деца до 12 години. Състезанието се проведе в събота, 27-ми март, в столичната зала „Асикс Арена“.

Както ви съобщихме по-рано, в надпреварата се впуснаха над 180 млади бойци. 47 от тях бяха именно от столичния гранд „Файтърс-НСА“. Тимът за първи път има толкова голям брой при най-малките, а по-любопитното е, че 35 от тях бяха абсолютни дебютанти. Равносметката след битките е общо 21 медала – 4 златни, 8 сребърни и 9 бронзови. Това отреди и четвърто място в отборното класиране, като на шампионата участваха 18 клуба от страната.

„Тези деца ще покажат своя потенциал след две години. Сега трупат опит“, коментира д-р Радослав Пенов, който е председателят на СК „Файтърс-НСА“ и член на Техническата комисия на Българска федерация шотокан карате-до.

Ден по-късно, на 28-ми март, СК „Файтърс-НСА“ проведе изпит за степен и над 40 състезатели покриха нови степени в карате.

 

„Файтърс-НСА“ се впуска с 40 каратеки на държавното по шотокан

СК „Файтърс-НСА“ регистрира 40 от своите млади бойци за предстоящото Национално първенство по шотокан карате до 12 години. Надпреварата ще се проведе в София тази събота, 27-ми март.

От столичния тим се надяват на нов пореден успех, след като миналия уикенд се поздравиха с такъв по време на турнир в олимпийското карате. Купа „Цар Калоян“ се проведе на 20-ти март във Велико Търново. Там СК „Файтърс-НСА“  участва със 17 състезатели и завоюва 3 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала.

През месец март СК „Файтърс-НСА“  успя да проведе и семинар по ката с гост-инструктор Сенсей Ресми Бобев, 5 Дан.

За първи път каратистка е избрана за „Студент на годината“

Голямо признание за бойните спортове! За първи път състезател по карате спечели приза „Студент на годината в България“ в категория „Спорт“ за 2020 година. Номинациите са измежду всички български университети, а победителят е Виктория Филипова, студентка 3-ти курс в Национална спортна академия „Васил Левски“ със специалност „Треньор по карате“ и състезател на Спортен клуб „Файтърс-НСА“. Тя има черен пояс по карате и е сребърна медалистка от Световно първенство по шотокан карате-до. През 2019 г. бе избрана за спортист номер 1 на Национална спортна академия. Личен треньор и преподавател на Виктория Филипова  е гл.ас. д-р Радослав Пенов.

 

Освен признанието за Виктория Филипова, „Файтърс-НСА“ може да се похвалят и с още няколко успешни състезание и събития.

Каратеки на столичния клуб се включиха в две надпревари. С 40 представители тимът се впусна в „София Гранд при“ и стигна до 21 първи места. По същото време 9 състезатели мериха сили във вътрешния турнир на „Академия Цанев“, като стигнаха до 1 златно и 1 бронзово отличие.

 

За да повишат игровата си подготовка, състезателите на „Файтърс-НСА“ се включиха и в няколко спаринг събития. Двустранна тренировъчна среща бе организирана съвместно с „Атнес“ от Троян, с които бяха проведени 12 спаринга, както и с каратистите от „Цанев“.

Междувременно „Файтърс-НСА“ проведе и изпити за степен в две от залите си – във столичния квартал Младост 3 със треньор Павлин Дишев и в Перник с треньор Юлиян Николов.

Своя първи колан защити и дъщерята на Радослав Пенов – основател и президент на клуба, както и „Най-добър треньор на 2019 г.“ на Асоциацията на бойните спортове , както и четириктратен победител в класацията на Национална спортна академия. 7-годишната Рая Пенова показа умения и знания и успешно защити 9-то Кю.

“Файтърс НСА“ избра най-добрите за годината

С няколко събития столичният карате клуб „Файтърс НСА“ изпрати 2020-та година. На 27-ми декември се проведе семинар за картотекираните състезатели, воден от главния треньор сенсей Радослав Пенов, както и ежегодната церемония по определяне на 10-те най-добри спортисти на клуба за годината.

Вержиния Мирчева е спортист номер 1 на „Файтърс НСА“ за 2020-та. Преди година тя остана на крачка от върха, но националната титла и достойното представяне сега и донесоха заслуженото признание. Втори остана Калоян Велинов, а в топ 3 влезе Кристина Михайлова. В десетката влязоха Асен Петров (4), Владимир Стойчев (5), Мартин Младенов (6), Николай Стефанов (7), Десислава Джуванова (8), Цветан Петров (9) и Ивайла Мирчева (10).

Тази година бе връчен и приз „Ярка победа“, като неин носител е Валентино Александров, който триумфира с титлата при мъжете на Държавното първенство по шотокан карате-до.

На събитието се обърна специално внимание и на треньорите за положените усилия и труд. Плакети за принос получиха Юлиан Николов, Владислава Мирчева, Лора Русчеава, Павлин Дишев, Калин Крумов, Виктор Георгиев, Виктория Филипова, Таня Дичева, Димитър Петров и Цветелина Иванчева.

„Изпращаме трудна година за целия български спорт ,но като цяло успяхме да изпълним своите цели – коментира сенсей Радослав Пенов, основател и президент на „Файтърс НСА“. – Взехме участие във всички проведени мероприятия от националния календар и сме първи по медали за поредна година в крайното класиране на Българска федерация шотокан карате. Проведохме ежегодния си летен лагер с над 90 участника. Патентовахме емблемата на клуба и издадохме „Интерактивен наръчник по шотокан карате“. Успяхме да отворим нови зали, както и да снабдим някой от тях с най-модерно оборудване. Проведохме три изпита за техническа степен и повишихме броя на кафявите колани в клуба.“

10 години СК “Файтърс – НСА” и 43 медала на Държавното първенство

На 26-27.09.2020 в София завърши едно от най-успешните състезания за СК “Файтърс-НСА”. 19 златни, 17 сребърни, 7 бронзови медала и първо място на Държавното първенство за СК “Файтърс – НСА”. Участие взеха 50 каратеки в различни възрастови групи и категории.

„Гордеем се с всичките си медалисти от това първенство, но трябва да отбележим златния ни медал при мъжете в кат. 80 на Валентино Александров и в категория „Опен” на Денис Богданов, както и златните ни медали в отборните дисциплини кумите при 14-15г. момчета, 16-17г. момчета и 16-17г. отборно микс. Имаме и голям пробив в дисциплината ката със златния медал на отборно микс при над 18г. Златните медали на Калоян Велинов, Владимир Стойчев и Йоана Кирилова. Сребро при мъжете ката на Мартин Младенов и бронз ката жени на Гергана Витанова. Не можахме да пуснем конкурентен отбор при мъжете отборно поради контузените в подготовката Валентин Георгиев и Валенти Рачев, които са и световни шампиони за 2019г., но и това го има в спорта. Искам да благодаря на треньорите на клуба Юлиан Николов, Владислава Мирчева, Павлин Дишев, Лора Русчева, Виктор Георгиев и Велин Стойчев.” – сподели президентът и създател на клуба Радослав Пенов.

На същата дата се проведе и Датска лига на Олимпийската версия карате в София. Там клубът се нареди на 4 място в комплексното класиране само с шест състезателя.

Зала Младост напълно обновена

Зала Младост на СК Файтърс-НСА в гр.София ще посрещне своите каратеки с чисто ново татами и оборудване от м.Септември’20.

 

СК Файтърс-НСА с 16 национали на лагер в Банско

Сериозна група състезатели от спортен клуб „Файтърс-НСА“ бяха повикани на лагер-сбора на националния отбор по шотокан карате-до. Подготовката на „трикольорите“ ще се проведе отново в град Банско от 7-ми до 18-ти септември.

Внушителният брой от 16 каратеки на столичния клуб ще се готвят в планинския курорт в рамките на 11 дни под ръководството на селекционера Димитър Тодоранов. Повикани са състезатели от над 16-годишна възраст до мъже и жени, като задължително изискване е те да имат минимум кафяв колан. От федерацията са събрали медалисти от Европейско или Световно първенство, както и националните ни шампиони.

Повиканите състезатели на СК „Файтърс-НСА“ са Денис Богданов, Георги Найденов, Валентин Рачев, Валентин Георгиев, Кристиан Иванов, Валентино Александров, Мартин Николов, Мартина Димитрова, Росица Димитрови, Елия Димитрова, Вероника Георгиева, Дамяна Захариева, Ронита Костадинова и Виктория Филипова. Само преди дни те приключиха друга подготовка – летният лагер на своя клуб.

Към лагерът ще се присъедини и президентът и треньор на СК „Файтърс-НСА“ Радослав Пенов.

Летен и морски лагер за състезателите на “НСА-Файтърс“ Август’20

Спортен клуб „НСА-Файтърс“ спази традицията си и тази година. За 10-ти пореден път клубът организира летен лагер. Този път той се провежда в морския курорт Свети Влас, а участие взимат над 90 състезатели.

 

Нови летни екипи на “Файтърс НСА” – поръчки до 15.07.2020г.

Екипите можете да разгледате и поръчате от www.ninja.bg

Срокът за поръчки е до 15.07.2020г.

“Наш боен клуб патентова емблемата си”

Спортен клуб „Файтърс НСА“ официално патентова емблемата си в Патентното ведомство на България.

Това е може би първият карате клуб, който патентова своята емблема. Честито на всички от „Файтърс НСА“, каза президентът на  клуба Радослав Пенов.

Boec.BG потърси за интервю Пенов, който е ,,Най-добър треньор за 2019 г.“ на Националната асоциация на бойните спортове и на Национална спортна академия „Васил Левски“.

 

-Г-н Пенов, как се зароди идеята да патентовате на емблемата?

Идеята дойде, когато направихме Интерактивния наръчник по шотокан карате и сложихме еблемата на клуба като воден знак на всяко видео. Решихме да направим всичко, както трябва и така стигнахме дотук.

-Сега, когато вече имате патент, какво означава той за клуба?

Прочетете цялото интервю тук

Клуб “Файтърс” – НСА патентова емблемата на клуба

Излезе интерактивен наръчник по шотокан карате (ВИДЕО)

Официално бе представен първият „Интерактивен наръчник по шотокан карате“. Негов автгор е Радослав Пенов, 3-ти Дан карате шотокан, преподавател по карате в Национална спортна академия „Васил Левски“, председател и главен треньор на спортен клуб „Файтърс“-НСА. Пенов е носител и на „Златен пояс“ за „Най-добър треньор за 2019 г.“ от Националната асоциация на бойните спортове в България.

В кратко видео, в което е направена демонстрация на българската версия, е показано съдържанието на самия наръчник. При заснемането участват състезатели от клуб „Файтърс-НСА“.

Това е първият наръчник от поредица видео учебници. Той е за 8-мо (осмо) кю-жълт пояс в карате шотокан. Авторът предлага над 100 видео демонстрации на техники от карате, биомеханичен анализ, анатомичен анализ на тези техники, както и типични грежки, които се допускат от трениращите. Наръчникът е подходящ както  за трениращи на всякаква възраст, така и за треньори и инструктори по карате.

Вземи своя диск

Нова зала в ж.к. Младост, София с треньор Павлин Дишев

Нова зала в София, ж.к. Младост 3 отвори врати този месец. Адресът е ул. 335 №1, ет.2 (до бл.334). Павлин Дишев през 2018 бе избран за спортист на годината за национална спортна академия, а през 2017 бе награден от министъра на спорта Красен Кралев за сребърно отличие от Световно Първенство по шотокан карате в Егер.

Зала Младост

На 15.12.2019 се проведе Купа „Надежди” организирана от СК„Файтърс”-НСА.

В турнира взеха участие над 300 деца от СК „Файтърс” – НСА, СК „ИПОН”, СК „Макс-спорт”, СК „Спартак Пазарджик 2019″. Турнирът се проведе в Национална спортна академия „В.Левски” в многофункционална спортна зала. Турнирът бе открит от проф.Кирил Андонов помощник ректор на НСА и Г-Н Андрей Панайотов от Министерство на младежта и спорта. Турнирът се проведе с помощта на министерство на младежта и спорта по програма „ДЕЦАТА И СПОРТНИЯТ КЛУБ“ за 2019 г., СЪГЛАСНО ДОГОВОР № ДСК 36-00-473/11.04.2019 г. На турнира бяха отличани най-добрите за 2019г. 10-то място Владимир Стойчев-Републикански Шампион и на Ката и на Кумите, имаме още едно десето място за Данаил Дяков – Европейска кохай купа 1 място и двамата са на десето място с равен брой точки – 32, 9-то място – Кристина Звездомирова – 1място Световна Купа, 8-мо място – Николай Стефанов – вице шампион Световна купа, 7-мо място Валентин Рачев – Световен Шампион при 16-17 годишните, 6-то място Калоян Велинов шампион и в Ката и Кумите, 5-то място Вероника Георгиева – Европейска шампионка при 16-17 г., 4-то място – Венислав Петров – шампион и в Ката и в Кумите, 3-то място – Виктория Филипова – вице световна шампионка до 21г. тя е избрана и за спортист на Национална Спортна академия, 2-ро място Вержиния Мирчева – 3-то място на Световно първенство, 1-во място и Спортист на СК Файтърс-НСА за 2019 – Валентин Георгиев – Европейски и Световен Шампион до 21г. Той получи купа и кимоно от клуба. За спортист  при мъжете бе избран Силвестър Гьолски – Европейски и Световен шампион за 2019г., той бе избран същия ден и за спортист на Българска федерация шотокан карате, а президента на СК„Файтърс”- НСА Радослав Пенов за треньор на 2019 на Българска федерация Шотокан карате, за треньор на Национална спортна академия „В.Левски”, както и  за най-добър треньор на 2019г. от Националната асоциация на бойните спортовe. СК„Файтърс” – НСА награди и треньорите и деятелите на клуба и благодари на „Монстар ” и на г-н Антони Габровски за осигурените награди.

Галерия

Радослав Пенов е треньор на годината в бойните спортове

Радослав Пенов, който изведе спортен клуб „Файтърс-НСА“ до комплексен шампион на България по Карате Шотокан за 2019 г., спечели наградата „Златен пояс“ в категория най-добър треньор за 2019 г.

Неговият отбор от самото си създаване е номер едно по медали в дисциплината кумите. Негови състезатели са гръбнакът на Националния отбор по Карате.

Провежда множество технически семинари в страната и чужбина, а само преди дни бе обявен и за Най-добър треньор на Национална спортна академия Васил Левски ,където е главен асистент към катедра „Борба и Джудо“ през последните 10 години.

Там Провежда обучение в Бакалавърска програма редовно и задочно обучение и в центъра за следдипломна квалификация  на студенти със специалност „Треньор по Карате“. Голяма част от треньорите в България от всички карате федерации  са минали обучение при него като преподавател в НСА „В.Левски“.

Автор на множество научни статии за биомеханика и биохимия в карате, както и въпроси свързани с техниката, тактиката и методиката в карате. Автор на тестовете за прием и преминаване от клас в клас на спортните училища в България. Автор на първия терминологичен речник за карате в България.

Наградата му бе връчена от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян.

Турнир “Надежди”

Карате клуб ФАЙТЪРС НСА организира турнир по Карате Шотокан “Надежди” на 15 Декември 2019г /неделя/ . Турнирът е по програма на Министерството на младежта и спорта “Децата и спортният клуб” за 2019г., съгласно договор ДСК 36-00-473/11.04.2019г.

Турнирът ще се проведе в Национална Спортна Академия “Васил Левски” в “Многофункционална спортна зала”. Нащалото е от 10:00ч., а официалното откриване в 12:00ч.

Ще участвант на 350 деца от СК Файтърс НСА, СК Ипон, СК Спартак 2019-Пазарджик, СК Макс-спорт-София. Всеки клуб ще направи демонстрация.
Очакват се официални гости от Министерство на младежта и спорта, Българска федерация Шотокан Карате, Национална спортна академия и директорите на 7 Столични училища и 2 училища от гр.Перник.