Зала Младост напълно обновена

Зала Младост на СК Файтърс-НСА в гр.София ще посрещне своите каратеки с чисто ново татами и оборудване от м.Септември’20.

 

СК Файтърс-НСА с 16 национали на лагер в Банско

Сериозна група състезатели от спортен клуб „Файтърс-НСА“ бяха повикани на лагер-сбора на националния отбор по шотокан карате-до. Подготовката на „трикольорите“ ще се проведе отново в град Банско от 7-ми до 18-ти септември.

Внушителният брой от 16 каратеки на столичния клуб ще се готвят в планинския курорт в рамките на 11 дни под ръководството на селекционера Димитър Тодоранов. Повикани са състезатели от над 16-годишна възраст до мъже и жени, като задължително изискване е те да имат минимум кафяв колан. От федерацията са събрали медалисти от Европейско или Световно първенство, както и националните ни шампиони.

Повиканите състезатели на СК „Файтърс-НСА“ са Денис Богданов, Георги Найденов, Валентин Рачев, Валентин Георгиев, Кристиан Иванов, Валентино Александров, Мартин Николов, Мартина Димитрова, Росица Димитрови, Елия Димитрова, Вероника Георгиева, Дамяна Захариева, Ронита Костадинова и Виктория Филипова. Само преди дни те приключиха друга подготовка – летният лагер на своя клуб.

Към лагерът ще се присъедини и президентът и треньор на СК „Файтърс-НСА“ Радослав Пенов.

Летен и морски лагер за състезателите на “НСА-Файтърс“ Август’20

Спортен клуб „НСА-Файтърс“ спази традицията си и тази година. За 10-ти пореден път клубът организира летен лагер. Този път той се провежда в морския курорт Свети Влас, а участие взимат над 90 състезатели.

 

Нови летни екипи на “Файтърс НСА” – поръчки до 15.07.2020г.

Екипите можете да разгледате и поръчате от www.ninja.bg

Срокът за поръчки е до 15.07.2020г.

“Наш боен клуб патентова емблемата си”

Спортен клуб „Файтърс НСА“ официално патентова емблемата си в Патентното ведомство на България.

Това е може би първият карате клуб, който патентова своята емблема. Честито на всички от „Файтърс НСА“, каза президентът на  клуба Радослав Пенов.

Boec.BG потърси за интервю Пенов, който е ,,Най-добър треньор за 2019 г.“ на Националната асоциация на бойните спортове и на Национална спортна академия „Васил Левски“.

 

-Г-н Пенов, как се зароди идеята да патентовате на емблемата?

Идеята дойде, когато направихме Интерактивния наръчник по шотокан карате и сложихме еблемата на клуба като воден знак на всяко видео. Решихме да направим всичко, както трябва и така стигнахме дотук.

-Сега, когато вече имате патент, какво означава той за клуба?

Прочетете цялото интервю тук

Клуб “Файтърс” – НСА патентова емблемата на клуба

Излезе интерактивен наръчник по шотокан карате (ВИДЕО)

Официално бе представен първият „Интерактивен наръчник по шотокан карате“. Негов автгор е Радослав Пенов, 3-ти Дан карате шотокан, преподавател по карате в Национална спортна академия „Васил Левски“, председател и главен треньор на спортен клуб „Файтърс“-НСА. Пенов е носител и на „Златен пояс“ за „Най-добър треньор за 2019 г.“ от Националната асоциация на бойните спортове в България.

В кратко видео, в което е направена демонстрация на българската версия, е показано съдържанието на самия наръчник. При заснемането участват състезатели от клуб „Файтърс-НСА“.

Това е първият наръчник от поредица видео учебници. Той е за 8-мо (осмо) кю-жълт пояс в карате шотокан. Авторът предлага над 100 видео демонстрации на техники от карате, биомеханичен анализ, анатомичен анализ на тези техники, както и типични грежки, които се допускат от трениращите. Наръчникът е подходящ както  за трениращи на всякаква възраст, така и за треньори и инструктори по карате.

Вземи своя диск

Нова зала в ж.к. Младост, София с треньор Павлин Дишев

Нова зала в София, ж.к. Младост 3 отвори врати този месец. Адресът е ул. 335 №1, ет.2 (до бл.334). Павлин Дишев през 2018 бе избран за спортист на годината за национална спортна академия, а през 2017 бе награден от министъра на спорта Красен Кралев за сребърно отличие от Световно Първенство по шотокан карате в Егер.

Зала Младост

На 15.12.2019 се проведе Купа „Надежди” организирана от СК„Файтърс”-НСА.

В турнира взеха участие над 300 деца от СК „Файтърс” – НСА, СК „ИПОН”, СК „Макс-спорт”, СК „Спартак Пазарджик 2019″. Турнирът се проведе в Национална спортна академия „В.Левски” в многофункционална спортна зала. Турнирът бе открит от проф.Кирил Андонов помощник ректор на НСА и Г-Н Андрей Панайотов от Министерство на младежта и спорта. Турнирът се проведе с помощта на министерство на младежта и спорта по програма „ДЕЦАТА И СПОРТНИЯТ КЛУБ“ за 2019 г., СЪГЛАСНО ДОГОВОР № ДСК 36-00-473/11.04.2019 г. На турнира бяха отличани най-добрите за 2019г. 10-то място Владимир Стойчев-Републикански Шампион и на Ката и на Кумите, имаме още едно десето място за Данаил Дяков – Европейска кохай купа 1 място и двамата са на десето място с равен брой точки – 32, 9-то място – Кристина Звездомирова – 1място Световна Купа, 8-мо място – Николай Стефанов – вице шампион Световна купа, 7-мо място Валентин Рачев – Световен Шампион при 16-17 годишните, 6-то място Калоян Велинов шампион и в Ката и Кумите, 5-то място Вероника Георгиева – Европейска шампионка при 16-17 г., 4-то място – Венислав Петров – шампион и в Ката и в Кумите, 3-то място – Виктория Филипова – вице световна шампионка до 21г. тя е избрана и за спортист на Национална Спортна академия, 2-ро място Вержиния Мирчева – 3-то място на Световно първенство, 1-во място и Спортист на СК Файтърс-НСА за 2019 – Валентин Георгиев – Европейски и Световен Шампион до 21г. Той получи купа и кимоно от клуба. За спортист  при мъжете бе избран Силвестър Гьолски – Европейски и Световен шампион за 2019г., той бе избран същия ден и за спортист на Българска федерация шотокан карате, а президента на СК„Файтърс”- НСА Радослав Пенов за треньор на 2019 на Българска федерация Шотокан карате, за треньор на Национална спортна академия „В.Левски”, както и  за най-добър треньор на 2019г. от Националната асоциация на бойните спортовe. СК„Файтърс” – НСА награди и треньорите и деятелите на клуба и благодари на „Монстар ” и на г-н Антони Габровски за осигурените награди.

Галерия

Радослав Пенов е треньор на годината в бойните спортове

Радослав Пенов, който изведе спортен клуб „Файтърс-НСА“ до комплексен шампион на България по Карате Шотокан за 2019 г., спечели наградата „Златен пояс“ в категория най-добър треньор за 2019 г.

Неговият отбор от самото си създаване е номер едно по медали в дисциплината кумите. Негови състезатели са гръбнакът на Националния отбор по Карате.

Провежда множество технически семинари в страната и чужбина, а само преди дни бе обявен и за Най-добър треньор на Национална спортна академия Васил Левски ,където е главен асистент към катедра „Борба и Джудо“ през последните 10 години.

Там Провежда обучение в Бакалавърска програма редовно и задочно обучение и в центъра за следдипломна квалификация  на студенти със специалност „Треньор по Карате“. Голяма част от треньорите в България от всички карате федерации  са минали обучение при него като преподавател в НСА „В.Левски“.

Автор на множество научни статии за биомеханика и биохимия в карате, както и въпроси свързани с техниката, тактиката и методиката в карате. Автор на тестовете за прием и преминаване от клас в клас на спортните училища в България. Автор на първия терминологичен речник за карате в България.

Наградата му бе връчена от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян.

Турнир “Надежди”

Карате клуб ФАЙТЪРС НСА организира турнир по Карате Шотокан “Надежди” на 15 Декември 2019г /неделя/ . Турнирът е по програма на Министерството на младежта и спорта “Децата и спортният клуб” за 2019г., съгласно договор ДСК 36-00-473/11.04.2019г.

Турнирът ще се проведе в Национална Спортна Академия “Васил Левски” в “Многофункционална спортна зала”. Нащалото е от 10:00ч., а официалното откриване в 12:00ч.

Ще участвант на 350 деца от СК Файтърс НСА, СК Ипон, СК Спартак 2019-Пазарджик, СК Макс-спорт-София. Всеки клуб ще направи демонстрация.
Очакват се официални гости от Министерство на младежта и спорта, Българска федерация Шотокан Карате, Национална спортна академия и директорите на 7 Столични училища и 2 училища от гр.Перник.